Huidige vereniging

In de loop der jaren hebben wij op verschillende locaties onze bijeenkomsten gehouden, sinds 2005 zitten wij in het wijkcentrum Stervoorde aan de Dr H.J. van Mooklaan 1 te Rijswijk, waar wij elke laatste zondag van de maand – uitgezonderd in de maanden april, juli en november – bijeenkomen. Wij ontmoeten elkaar daar voor een gezellig samenzijn, er wordt bingo gespeeld en er is altijd live muziek, elke maand een ander duo of trio.

De Vereniging organiseert ieder jaar twee dagtochten, een Voorjaarsfeest en een Jaarfeest. Leden krijgen op het Jaarfeest een feestmaaltijd aangeboden.
In november 2010 heeft de vereniging met trots, in aanwezigheid van de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen, haar 60 jarig jubileumfeest gevierd in het Atrium van het Haagse stadhuis. De belangstelling was overweldigend, de muzikale omlijsting werd afwisselend verzorgd door Bill Baker’s Big Band en de Indo Rockband Straight. De dames in gepaste feestkleding en de heren in smoking of kostuum zwierden onvermoeibaar over de grote dansvloer van het Atrium.
Op 29 november 2015 vierde de verenging haar 65 jarig bestaan in Event Plaza te Rijswijk. Hierbij waren aanwezig de burgemeester van Den Haag, Jozias van Aartsen en loco burgemeester van Rijswijk, Renée van Hemert. De heer Danang Waskito heeft de ambassadeur van Indonesië vertegenwoordigd.
Het thema was Black & White. Gedanst werd op muziek van The Clarks, Sky Devils, en op medleys van Eddy C. Spectacle Coupé gaf de voorstelling “Haags, maar niet ernstig”.
Het was een bijzondere – en gedenkwaardige dag.

Tijdens de viering heb ik namens het bestuur met het besef van de daling van het aantal leden te kennen gegeven:

  • dat  het moeilijk is in deze tijd een vereniging vast te houden
  • er vele Kumpulans zijn waar u naar toe kunt gaan zonder lid te worden van een vereniging
  • en de wens uitgesproken ‘wij voelen ons sterk als er sprake is van identificatie en maatschappelijke participatie’.

Onze visie is gericht op het behouden van de contacten met de leden en vrienden dat:

  • u zich bij de vereniging thuis voelt
  • u het Indische gedachtengoed deelt
  • u zich herkent in de doelen
  • u blij bent lid te zijn van V.V.G.V.
  • de continuïteit van de verenging voor de toekomst blijft behouden
  • uw vereniging een erfenis mag zijn voor de volgende generaties.

Rosemarie Bernasco – Kraak
voorzitter